Plattfot

Plattfot Örnsköldsvik

Med plattfot menar man att hålfotsvalvet är sänkt. Det finns både mjuk plattfot och stel plattfot. Vid mjuk plattfot ser foten normal ut, men när man belastar så planar hålfotsvalvet ut. Speciellt personer som är överrörliga i leder kan ha mjuk plattfot. Stel plattfot kan vara mera besvärande. Uppkommer ofta som en komplikation vid reumatism. Fötter som pronerar kraftigt kan ge intryck av att vara plattfot, men i själva verket inte är det. Vid plattfot behöver man ett individuellt anpassat inlägg.

Spridfot

Om framfoten har blivit bredare brukar man kalla det spridfot. Det kan finnas olika orsaker till detta, som en svaghet i framfotens ledband. Vid Hallus Valgus bildas det även en spridfot och den kan även uppkomma som komplikation vid reumatiska sjukdomar. Här är det viktigt att tänka på skor med rätt bredd, samt att inte använda för höga klackar. Individuellt anpassat inlägg

Högt Fotvalv (Hög Hålfot)

Vid högt fotvalv belastar man hälen och förfoten mycket och får en stummare gång.
Förhårdnader är vanliga under förfoten och hälen. Det kan vara svårt att hitta skor pga. den höga vristen. Det bästa brukar vara en snörsko och ett individuellt anpassat inlägg.

Vi har precis vad dina fötter behöver

Vi har alla typer av behandlingar och produkter för dina fötter. Besök oss, mejla oss eller ring. Eller varför inte kika in i vår webshop?