Plattfot

plattfotMed plattfot menar man att hålfotsvalvet är sänkt. Det finns både mjuk plattfot och stel plattfot. Vid mjuk plattfot ser foten normal ut, men när man belastar så planar hålfotsvalvet ut. Speciellt personer som är överrörliga i leder kan ha mjuk plattfot. Stel plattfot kan vara mera besvärande. Uppkommer ofta som en komplikation vid reumatism. Fötter som pronerar kraftigt kan ge intryck av att vara plattfot, men i själva verket inte är det. Vid plattfot behöver man ett individuellt anpassat inlägg.

Spridfot

Om framfoten har blivit bredare brukar man kalla det spridfot. Det kan finnas olika orsaker till detta, som en svaghet i framfotens ledband. Vid Hallus Valgus bildas det även en spridfot och den kan även uppkomma som komplikation vid reumatiska sjukdomar. Här är det viktigt att tänka på skor med rätt bredd, samt att inte använda för höga klackar. Individuellt anpassat inlägg

Högt Fotvalv (Hög Hålfot)

Vid högt fotvalv belastar man hälen och förfoten mycket och får en stummare gång.
Förhårdnader är vanliga under förfoten och hälen. Det kan vara svårt att hitta skor pga. den höga vristen. Det bästa brukar vara en snörsko och ett individuellt anpassat inlägg.

Skador

Det är först när fötterna sätter stopp i vardagen, som många inser hur viktiga de är.

Läs mer

Behandlingar

Lämna vården av dina fötter till oss.
Vi tittar på helheten, orsak och verkan till dina problem. Vi jobbar även med förebyggande jobb.

Läs mer

Fotvårdsprodukter

I vår butik har vi ett brett soriment av fotvårdsprodukter. Allt från salvor och krämer till stödstrumpor och skor.

Läs mer

Professionell fotvård i Örnsköldsvik.

Vi på Akilles erbjuder professionell fotvård i Örnsköldsvik. Vi tittar på helheten, orsak och verkan till dina problem.
Ring idag och boka tid 0660 - 22 10 40. Det är nämligen det enklaste sättet att åstadkomma det vi hela tiden kämpar för: gladare fötter.