Hudens anatomi

Skin layers2Huden räknas som kroppens största och viktigaste organ. Den skyddar oss mot yttre påverkningar och håller styr på kroppens vätskebalans. Huden skyddar mot värme, köld, tryck smärta kemiska ämnen.

Huden består av tre lager

ÖVERHUDEN

Överhuden, även kallad hornlaget, är det yttersta hudlagret och fungerar som kroppens sköld mot omvärlden. Det är 0,01 mm tjockt och består av ett tunt fettlager. I det undre skiktet som gränsar mot läderhuden sker tillväxten. Där bildas hudcellerna som skjuts uppåt och förändras i karaktär ju närmare hudytan de kommer. När hudcellerna dör, stöts de bort och nya uppstår. I genomsnitt förnyas hornlagret var 3-4 vecka. Cellerna på hudytan är döda och nöts bort i efterhand. Hornlagret innehåller dessutom pigmentceller som gör huden solbrun och skyddar oss mot ultravioletta strålar.

LÄDERHUDEN

Läderhuden är rik på nerver, blodkärl, lymfkärl svettkörtlar, talgkörtlar, hårsäckar och ett tjockt lager av bindväv. Läderhuden reglerar kroppstemperaturen och gör huden mjuk och smidig.

UNDERHUDEN

Underhuden är det innersta av hudens tre lager och förbinder huden med den underliggande vävnaden och strukturer som t.ex. muskler. Det mesta av underhuden består av fett, som både isolerar och skyddar våra organ mot slag. Underhuden fungerar som en vätskedepå, om den blir fylld uppstår det en svullnad.

Vi som jobbar här

Image

LENA
lena@akillesfotvard.com

Hej! Mig träffar ni på fotvårdsbehandling, fotanalys eller föreläsningar.

Fötter är min passion och ju mera jag lär mig desto mer spännande blir yrket och att få dela med sig av detta till er kunder känns priviligierat!.

Image

MARI
info@akillesfotvard.com

Mitt namn är Mari, det är min röst och mig ni möter när du ringer eller kommer in till oss. Jag hjälper er även med utprovning av skor och kompressionsstrumpor.

Jag har jobbat med människor och i butik hela mitt yrkesliv. Mitt mål är att du som kund känner dig sedd och känner dig nöjd när du besökt oss!

Image

SOFIE
info@akillesfotvard.com

Jag heter Sofie Hörnfeldt och är utbildad medicinsk fotterapeut sen 5 år tillbaka. Jag kommer från Örnsköldsvik men har varit bosatt i Stockholm det senaste 20 åren. Nu äntligen har jag fått med mig min familj hem ❤

Jag är utbildad undersköterska, hudterapeut och har drivit egen salong i Stockholm. Har alltid brunnit för att jobba med människor hälsa och välmående ! Glöm inte bort att unna dig en behandling själv!

Image

KAJSA
info@akillesfotvard.com

Jag heter Kajsa och är Öviksbo. Jag har tidigare arbetat som undersköterska. Efter utbildningen till Medicinsk Fotterapeut är jag nu en i teamet på Akilles och du träffar mig när du kommer för någon av våra fotvårdsbehandlingar. 

Mina stora intressen på fritiden är trädgård och odling, hållbarhet är också viktigt för mig.

 

Image

PAULINA
info@akillesfotvard.com

Mitt namn är Paulina, jag har mina rötter i Norrbotten, men har nu flyttat till Örnsköldsvik.

Efter att ha jobbat i det privata och landstingssektorn med diabetes fötter, så är jag tillbaka på Akilles.

Det känns så roligt att vara tillbaka där allt startade 2017.

Ni är Välkomna att boka tid hos mig.

 

 

Skador

Det är först när fötterna sätter stopp i vardagen, som många inser hur viktiga de är.

Läs mer

Behandlingar

Lämna vården av dina fötter till oss.
Vi tittar på helheten, orsak och verkan till dina problem. Vi jobbar även med förebyggande jobb.

Läs mer

Fotvårdsprodukter

I vår butik har vi ett brett soriment av fotvårdsprodukter. Allt från salvor och krämer till stödstrumpor och skor.

Läs mer

Professionell fotvård i Örnsköldsvik.

Vi på Akilles erbjuder professionell fotvård i Örnsköldsvik. Vi tittar på helheten, orsak och verkan till dina problem.
Ring idag och boka tid 0660 - 22 10 40. Det är nämligen det enklaste sättet att åstadkomma det vi hela tiden kämpar för: gladare fötter.