Hälsporre Inlägg - lindrar dina smärtor

HalsporreSymptom vid hälsporre

Under foten löper ledbandet mellan främre delen av hälbenet och tårna. Vid hälsporre känns smärtan oftast i området på främre delen av hälens insida. Man blir oftast väldigt öm vid belastning och tryck. Smärta och en stelhet visar sig ofta vid de första stegen man tar på morgonen. Eller efter en längre stunds vila kan en brännande känsla uppstå. Smärtan och stelheten blir ofta bättre när man har rört sig en stund för att senare öka och bli värre vid en längre tids belastning.På röntgen ser den ut som en tagg.Ibland kan det uppträda en irritation vid spetsen av sporren. detta kan ge en stark smärta och man kan uppleva en ristande, brännande känsla i hälen. Man ser ingen förändring utanpå huden 

Orsak

Hälsporre uppkommer av en längre tids felaktig belastning av de stora senytorna under fotsulan (se Plantar fasciit). Detta ger upphov till smärtor i hälen. När kroppen försöker reparera återkommande småskador börjar kroppen lagra in kalk vid senfästet på hälbenet. Då börjar det bildas en så kallad hälsporre. Det är därför viktigt att man så tidigt som möjligt bryter denna process så att inte hälsporren hinner utvecklas.Skadan och besvären är vanligast hos personer med höga fotvalv, men även dom som är plattfot kan drabbas.

Behandling av hälsporre

Behandlingen består av att minska på belastningen. Man bör försöka att röra på sig så man har en god cirkulation i foten så läkningsförmågan kan ske. Man bör titta över orsaken till att hälsporren uppkommit.
• Fotbäddar eller inlägg minska belastningen
• Undvik att gå barfota.
• Tejpning av plantarfascian
• Stötvågsbehandling.
• Fotgymnastik för att öka flexibiliteten och blodgenomströmningen.

Förebyggande

Undvik tunnare sulor och för hårda skor. Undvik att vara barfota och använd väl dämpande skor med hårda hälkappor

Hjälpmedel mot hälsporre

Hälsporre uppkommer av en längre tids felaktig belastning och då kan ett hälsporre inlägg vara nödvändigt. Boka tid så hjälper vi dig. Välkommen!

UTPROVADE FOTBÄDDAR

Inlägg som flyttas mellan olika skor, minskar belastningen på hälen och stödjer fotvalven. Fotbädden ger ett jämn tryck över hela foten.

Vi som jobbar här

Image

LENA
lena@akillesfotvard.com

Hej! Mig träffar ni på fotvårdsbehandling, fotanalys eller föreläsningar.

Fötter är min passion och ju mera jag lär mig desto mer spännande blir yrket och att få dela med sig av detta till er kunder känns priviligierat!.

Image

MARI
info@akillesfotvard.com

Mitt namn är Mari, det är min röst och mig ni möter när du ringer eller kommer in till oss. Jag hjälper er även med utprovning av skor och kompressionsstrumpor.

Jag har jobbat med människor och i butik hela mitt yrkesliv. Mitt mål är att du som kund känner dig sedd och känner dig nöjd när du besökt oss!

Image

SOFIE
info@akillesfotvard.com

Jag heter Sofie Hörnfeldt och är utbildad medicinsk fotterapeut sen 5 år tillbaka. Jag kommer från Örnsköldsvik men har varit bosatt i Stockholm det senaste 20 åren. Nu äntligen har jag fått med mig min familj hem ❤

Jag är utbildad undersköterska, hudterapeut och har drivit egen salong i Stockholm. Har alltid brunnit för att jobba med människor hälsa och välmående ! Glöm inte bort att unna dig en behandling själv!

Image

KAJSA
info@akillesfotvard.com

Jag heter Kajsa och är Öviksbo. Jag har tidigare arbetat som undersköterska. Efter utbildningen till Medicinsk Fotterapeut är jag nu en i teamet på Akilles och du träffar mig när du kommer för någon av våra fotvårdsbehandlingar. 

Mina stora intressen på fritiden är trädgård och odling, hållbarhet är också viktigt för mig.

 

Image

PAULINA
info@akillesfotvard.com

Mitt namn är Paulina, jag har mina rötter i Norrbotten, men har nu flyttat till Örnsköldsvik.

Efter att ha jobbat i det privata och landstingssektorn med diabetes fötter, så är jag tillbaka på Akilles.

Det känns så roligt att vara tillbaka där allt startade 2017.

Ni är Välkomna att boka tid hos mig.

 

 

Skador

Det är först när fötterna sätter stopp i vardagen, som många inser hur viktiga de är.

Läs mer

Behandlingar

Lämna vården av dina fötter till oss.
Vi tittar på helheten, orsak och verkan till dina problem. Vi jobbar även med förebyggande jobb.

Läs mer

Fotvårdsprodukter

I vår butik har vi ett brett soriment av fotvårdsprodukter. Allt från salvor och krämer till stödstrumpor och skor.

Läs mer

Professionell fotvård i Örnsköldsvik.

Vi på Akilles erbjuder professionell fotvård i Örnsköldsvik. Vi tittar på helheten, orsak och verkan till dina problem.
Ring idag och boka tid 0660 - 22 10 40. Det är nämligen det enklaste sättet att åstadkomma det vi hela tiden kämpar för: gladare fötter.