Fotbäddar - ta hand om dina fötter

Fotbäddar Hålfotsinlägg Akilles fotvård övikMed en individuellt tillverkad fotbädd kan man stödja foten, avlasta ett visst område eller korrigera en felställning. Gående på hårt underlag, ensidiga rörelser, felaktiga skor eller felställning av foten kan ge upphov till överbelastningsskador.

Förhårdnader, liktorn är belastningsskador som man bör ta hand om  Som fotterapeut på Akilles fotvård jobbar vi med att anpassa sulor så att vi kan avlasta förhårdnader och liktorn. Dels för att inte behöva klistra avlastningar på huden och dessa lossnar i stödstrumporna. Sulorna kan lätt flyttas från sko till sko.

Vi ritar av dina fötter och ut efter ritningen kan vi anpassa dina avlastningar.

Vid tex, plantar faciit, hälsmärtor av olika slag form gjuter man ett inlägg eller så kan man använda andra tekniker till att göra ett individuellt anpassat fotbädd. Alla våra inlägg passar skor som vi säljer i butiken av märket New Feet

Har man Hallux vallgus eller Hallus Rigitus  stel stortå) kan man behöva hjälp att få ett inlägg till sina skor för att stödja och avlasta trycket på stortå leden Här är det även viktigt vad man har för sko. Vi på Akilles kan hjälpa dig att hitta rätt sko.

New Feet  är medicinska skor som har bredare läster och har utrymme i tå partiet. Alla skor är anpassade för att man ska kunna få plats med sina fotbäddar

Nageltrång kan vara en symtom på att man har en felbelastning och då kan det behövas fotbäddar till skorna.

Med individuellt tillverkade fotbäddar kan man stödja foten, avlasta eller korrigera en felställning.Vi på Akilles är proffs på detta! Välkommen!

Skador

Det är först när fötterna sätter stopp i vardagen, som många inser hur viktiga de är.

Läs mer

Behandlingar

Lämna vården av dina fötter till oss.
Vi tittar på helheten, orsak och verkan till dina problem. Vi jobbar även med förebyggande jobb.

Läs mer

Fotvårdsprodukter

I vår butik har vi ett brett soriment av fotvårdsprodukter. Allt från salvor och krämer till stödstrumpor och skor.

Läs mer

Professionell fotvård i Örnsköldsvik.

Vi på Akilles erbjuder professionell fotvård i Örnsköldsvik. Vi tittar på helheten, orsak och verkan till dina problem.
Ring idag och boka tid 0660 - 22 10 40. Det är nämligen det enklaste sättet att åstadkomma det vi hela tiden kämpar för: gladare fötter.